Tutki kondomipakettia ja katso, että se on ehjä. Varmista myös paketista viimeinen käyttöpäivä: vanhaksi menneet kondomit menettävät ehkäisytehonsa ja silloin kannattaa hankkia uudet kondomit.

1. Kun avaat kondomin muovikääreen, niin tee se varovasti. Älä käytä avaamiseen saksia tai hampaita, sekä muista varoa myös pitkiä kynsiä, ettei kondomiin tule vaurioita.

2. Pyöritä kondomia hieman auki sormillasi, jotta näet mihin suuntaan se aukeaa: kondomin reunan tulisi olla ulkopuolella, jolloin kortsu näyttää pieneltä hatulta, ja se rullautuu oikeaan suuntaan.

3. Kondomi laitetaan peniksen päälle:

  • vedä esinahka kunnolla taakse
  • purista peukalolla ja etusormella ilma pois kondomin kärjestä
  • rullaa kondomi jäykistyneen peniksen päälle ihan sen tyveen asti

Voit laittaa kondomin sisään ennen rullausta hieman vesi- tai silikonipohjaista liukastetta. Liukuvoidetta voi käyttää myös kondomin ulkopuolella lisäämään nautintoa ja luistoa. Jos harrastat peppuseksiä, on liukuvoide ehdoton MUST!

Kun olet saanut siemensyöksyn, pidä kiinni kondomista ja vedä penis ulos. Tee tämä ennen kuin erektio laskee, jotta kondomista ei valu siemennestettä ulos eikä kondomi ehdi luiskahtamaan pois päältä. Varmista, että kondomi on ehjä ja hävitä se kuivajätteen mukana.

MUITA VINKKEJÄ KONDOMIN KÄYTTÖÖN:

  • Säilyttämällä kondomeja oikein ne säilyttävät ehkäisytehonsa, paras paikka on viileässä ja kuivassa, poissa suorasta auringonvalosta ja terävien esineiden tieltä.
  • Kondomeja on hyvä olla enemmän kuin yksi kappale mukana, siltä varalta, että sen päälle laitossa on ongelmia tai jos haluaa harrastaa seksiä enemmän kuin kerran.
  • Useimmissa kondomeissa on mukana liukaste, mutta tämän lisäksi käytettävästä liukuvoiteesta voi olla apua kondomin päälle laitossa ja se voi lisätä nautintoa ja liukua.
  • Älä käytä kondomin kanssa niille sopimattomia liukasteita, kuten öljyjä, vaseliinia tai kosteusvoiteita: ne haurastuttavat kondomin.
  • Kondomin käyttö on seksikästä, ja siitä voi tehdä osan esileikkiä. Lisäksi itsensä ja toisen suojaaminen mahdollisilta seksitaudeilta ja raskaudelta lisää luottamusta ja turvallisuuden tunnetta, ja mahdollistaa tilanteesta nauttimisen täysillä.
  • Jos jostain syystä kondomi menee yhdynnän aikana rikki, niin kerro siitä kumppanillesi. Penis-emätinyhdynnässä olleiden tulee miettiä jälkiehkäisyä, jonka saa apteekista ilman reseptiä, ja joka on tehokkaimmillaan 12 tuntia yhdynnästä. Jos ette ole toistenne ensimmäiset tai ainoat kumppanit, on myös syytä harkita seksitautitesteihin menemistä. Oman kumppanin tai jonkun luotettavan henkilön kanssa kannattaa myös keskustella siitä, mitä tunteita tai huolia tilanne teissä on aiheuttanut.

SUUSEKSISUOJAN VALMISTAMINEN KONDOMISTA

Suuseksissäkin on tärkeää suojautua seksitaudeilta. Miehelle suuseksiä annettaessa on kondomi mainio suoja. Jos antaa suuseksiä naiselle tai hyväilee anaalialuetta suulla, voi kondomista valmistaa suuseksisuojan.

NÄIN VALMISTAT SUUSEKSISUOJAN:

1. Avaa kondomipaketti ja leikkaa kondomin kärki pois saksilla.

2. Laita saksen kärki kondomin reiästä sisään ja leikkaa pitkä sivu auki. Avaa leikattu kondomi.

3. Suuseksisuoja on nyt liinan mallinen. Liina laitetaan naisen sukuelinten tai anaalialueen päälle suuseksiä annettaessa.

Siirry Kondomivalitsimeen